ANNONS
ANNONS
Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Risotto med kylrens

Risotto med kylrens

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 dl risottoris (helst av Carnaroli typ)
  • 1 schalottenlök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 3 msk smör
  • 1 stjälk selleri
  • 1 bit zucchini , ca 4 cm
  • 3-4 st sparris eller vad som finns i kylen
  • 1 dl riven parmesan
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olivolja och lite smör i en kastrull.

2

Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Slå på vinet och låt det koka in i riset tills det nästan är torrt. Späd sedan risotton med varm buljong, hela tiden och rör runt. All vätska ska koka in i riset
 successivt.

3

Snitta ner grönsakerna och tillsätt dem när det är 2-3 minuter kvar av totala koktiden på ungefär 18 minuter.

4

Avsluta risotton med smör och riven parmesan. Låt inte risotton koka efter att ost och smör
 har tillsatts utan låt den bara vila 2 minuter innan servering. Salta och peppra.

5

Risotton ska vara krämig och lös, om inte ta i lite mer buljong. Den ska helst ”rinna ”ut på tallriken vid servering.

6

Servera direkt! Detta momentet är absolut nödvändigt eftersom det inte finns något tristare än en stabbig ljummen risotto.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av