Risotto med kylrens

5.9K

Risotto med kylrens

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 dl risottoris, helst av Carnaroli typ
  • 1 schalottenlök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 3 msk smör
  • 1 stjälk selleri
  • 1 bit zucchini, ca 4 cm
  • 3-4 st sparris eller vad som finns i kylen
  • 1 dl riven parmesan
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olivolja och lite smör i en kastrull.
  • Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Slå på vinet och låt det koka in i riset tills det nästan är torrt. Späd sedan risotton med varm buljong, hela tiden och rör runt. All vätska ska koka in i riset
 successivt.
  • Snitta ner grönsakerna och tillsätt dem när det är 2-3 minuter kvar av totala koktiden på ungefär 18 minuter.
  • Avsluta risotton med smör och riven parmesan. Låt inte risotton koka efter att ost och smör
 har tillsatts utan låt den bara vila 2 minuter innan servering. Salta och peppra.
  • Risotton ska vara krämig och lös, om inte ta i lite mer buljong. Den ska helst ”rinna ”ut på tallriken vid servering.
  • Servera direkt! Detta momentet är absolut nödvändigt eftersom det inte finns något tristare än en stabbig ljummen risotto.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB