Fisk & skaldjur

Rimmad torskrygg med varma tomater och zucchini

Foto: Johan Kalén

Rimmad torskrygg med varma tomater och zucchini

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 800 g torskrygg
  • 1 liter kallt vatten
  • 2 schalottenlökar
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 liten zucchini
  • olivolja
  • sherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

1

Värm ugnen till 125 grader. Rör ut 0,5 dl salt i 1 liter kallt vatten. Lägg ner 800 g torskrygg – fisken ska täckas av vattnet – och låt stå framme och rimmas i rumstemperatur i 15 minuter.

2

Skala och skiva 2 schalottenlökar tunt. Dela 400 g körsbärstomater i halvor. Skär 1 liten zucchini i mindre bitar.

3

Lägg tomater, lök, zucchini och 5 kvistar timjan i en ugnsform. Häll över 3 msk olivolja och 1 msk sherryvinäger, blanda runt och smaksätt med svartpeppar ur kvarn.

4

Skölj fisken i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Lägg den ovanpå grönsakerna och ugnsbaka allt i cirka 25 minuter, fiskens innertemperaturen ska vara 52 grader. Dra av skinnet och ät direkt.

Du kanske också gillar