Kategori:

Vegetariskt

Vegetariskt

Rostad Tomatsoppa

Gör soppan hemma och ta med den på en utflykt till stranden. Om den serveras kall eller varm spelar ingen roll. Till soppan är det jättegott med grillade havskräftor. Trä upp dem på blötlagda träspett eller metallspett från huvudet och ner till stjärten så att de blir raka. Grilla dem i cirka 5 minuter så att skalet blir ordentligt grillat och brunsvart i färgen. Foto: Charlie Drevstam…

Läs mer...

Jättegott!/ Vegetariskt

Grön och vit sparris med hollandaisesås

Sparris med hollandaise passar alla gommar. Om såsen skulle spricka – skära sig – ta den från värmen och börja om med en ny äggula i en ny kastrull eller bunke. Vispa sedan ner den spruckna såsen försiktigt. Blir såsen för tjock, tillsätt 1 tsk vatten eller citronsaft.…

Läs mer...

Vardagsfavoriter/ Vegetariskt

Tagine med rotfrukter, oliver och örter

Det marockanska köket består av grönt, nötter och kryddor i en salig blandning, och man förlitar sig helt och hållet på de fantastiska råvarorna. När taginen tas ut ur den stora ugnen kan den stoltsera med de absolut bästa av smaker. Portionerna är generösa och man äter med sked. Foto: Lennart Weibull…

Läs mer...