…
En perfekt sommardrink. Snåla inte med tabascon!…
Burrata med sommarbär och brynt smör. Ofattbart gott!…
Gör soppan hemma och ta med den på en utflykt till stranden. Om den serveras kall eller varm spelar ingen roll. Till soppan är det jättegott med grillade havskräftor. Trä upp dem på blötlagda träspett eller metallspett från huvudet och ner till stjärten så att de blir raka. Grilla dem i cirka 5 minuter så att skalet blir ordentligt grillat och brunsvart i färgen. Foto: Charlie Drevstam…
Supergott tillbehör till en stekt ryggbiff eller kyckling.…
Supermat! Blanda i en smoothie eller gör en makalöst god nässelsoppa.…
Perfekt till grillad fisk eller kyckling.…
En schysst vardagssallad som även är supergod tillsammans med ugnsbakad torskrygg.…
För alla er som ska åka Vasaloppet (eller bara vill ha en riktigt good smoothie!) 🙂…
Så enkelt men ändå så gott. 🙂…
En lite hetare “vardagscouscous”.…
Couscous Marrakech med spiskummin, kardemumma, kanel och saffran.…
Njut med yoghurt, fil eller kvarg. Att toppa sallader med denna fröblandning är också väldigt gott.…
En schysst, grön gryta med palsternacka och kokos.…
Prova gärna med en sked ricotta eller keso till fyllningen.…
Fattiga riddare som middag – går det? You bet! En vardagsfavorit när tiden är knapp och brödet är gammalt.…
Makaronimåndag! En klassisk vardagsfavorit. 🙂…
Skålla din egen mandel i stället för att köpa färdigskalad. Skillnaden blir som dag och natt! Foto Lennart Weibull…
Potatisgratängen är kanske mitt mest populära recept! Glöm inte att salta ordentligt, för potatis suger åt sig massor av salt. Sältan i en perfekt gratäng ska kännas långt bak i gommen. Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.…
Det går även bra att använda blodgrape i klyftor eller blodapelsin – allt beroende på säsong. Foto: Lennart Weibull…
Enklare än så här kan det knappast bli. Prova – och du och pumpan kommer att bli vänner för livet. Ställ fram formen och låt gästerna själva få gröpa ur sina smakportioner direkt från skalet. En social rätt helt enkelt!…
Den här tycker jag definitivt att ni ska ha på julbordet i år.…
Julens godaste ostcreme.…
En härlig rödkål som funkar kanon till dansk fleskestej eller köttbullar. Foto: Lennart Weibull…
En god & julig sötpotatiscreme (eller hummus) med kaffe och kanel.…
Fräsch sallad med pumpa, apelsin, citron och grapefrukt. Snåla inte med tabascon.…
Håller minst 4-5 veckor i kylen.…
Ät mostarda till köttbullarna, ta på leverpastejmackan eller servera som tillbehör till den ångade fisken. Den passar in överallt.…
Detta är min räddning en vardagsmorgon. Barnen gör sin egen smaksatta äpplefil eller en stor klick i gröten.…
En rödbetsshot är så laddad med “må bra-ingredienser” att man nästan lyfter! Foto: Charlie Drevstam…
Perfekt på buffén eller till lasagne. Foto: Lennart Weibull …
Servera dessa goda svampar med lite ruccolablad till kött, fisk eller fågel.…
Servera med currydip och käka med händerna. Prova gärna att fritera andra grönsaker också.…
Vansinnigt lätt, men vansinnigt gott!…
Ta salladerna till ditt hjärta och låt dem stanna där – de är enkla, roliga och goda. Här har jag minsann jobbat med smakerna! Broccoli och pepparrot – halleda så gott.…
När man mixar kokta morötter med råa tomater blir soppan så himla »gräsig« och skön – det råa ger fräschör och en tydligare smak åt morotssoppan. Foto: Lennart Weibull…
Lök & druvor i en makalöst god kombination. Foto: Lennart Weibull…
Supergott till allt! Eller kanske särskilt till Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris. Foto: Lennart Weibull…
Passar perfekt till stekt eller grillat fläskkött, men också på en buffé. Foto: Lennart Weibull…
Gott till stekt eller grillat fläskkött eller hamburgare. Foto: Lennart Weibull…
Melonen är klockren att grilla i förväg och sedan är det bara att klicka ut jordnötssåsen och servera på buffén. Foto: Charlie Drevstam…
Man blir lite bubblig i magen av jordärtskockor. Bara så du vet. Den här soppan kan man bara inte få nog av och därför har den länge varit en menyplåga på många restauranger. Foto: Charlie Drevstam…
Örtscones och foliepaket med rödbetor och ricottaost på grillen. Enkelt & gott!…
Jordens godaste bruschetta med sötpotatis, chevre och rostad majs. Gör din egen bruschetta vid bordet tillsammans med dina gäster.…
En somrig, enkel men makalöst god sallad på jordgubbar, mozzarella, gurka, dill och tabasco.…
Fungerar alldeles utmärkt som egen rätt eller till grillad fisk.…
Sparris med hollandaise passar alla gommar. Om såsen skulle spricka – skära sig – ta den från värmen och börja om med en ny äggula i en ny kastrull eller bunke. Vispa sedan ner den spruckna såsen försiktigt. Blir såsen för tjock, tillsätt 1 tsk vatten eller citronsaft.…
God till pastej och paté, själv har jag den alltid på julbordet!…
En god risotto ska inte skyndas!…
Soppa på burksparris tillsammans med en våffelgrillad halloumitoast. Enklare och mer vårigt kan det inte bli.…
Oerhörd enkel, men supergod, tortilla med fajitabönor och koriander.…
Viktigt att inte koka zucchinin för länge för då mister den färgen.…
Servera lasagnen direkt från ugnen, fast den är nästan godast dagen efter när man värmer på den.…
Ris i botten och sen kan du lägga på vad du vill och variera dig i oändlighet.…
En grön taco som serveras med en krämig stekt brieost och supergoda falafel.…
Det marockanska köket består av grönt, nötter och kryddor i en salig blandning, och man förlitar sig helt och hållet på de fantastiska råvarorna. När taginen tas ut ur den stora ugnen kan den stoltsera med de absolut bästa av smaker. Portionerna är generösa och man äter med sked. Foto: Lennart Weibull…
En av mina absoluta favoriter! Supergod till anka, ugnsstekt kyckling eller på egen hand som den är. Foto: Lennart Weibull…
Enkel men makalöst god pappardelle med riven broccoli och parmesan. Den stekta citronen och den råa äggulan är pricken över i:et.…
Ingenting går upp mot grönkålssoppa med goda frikadeller till. Här ger muskotnöten en extra finess till soppan.…
En mustig linsgryta med självförtroende (& fantastiska orientaliska kryddor).…
Potatistortillan är perfekt bjudmat till många. Lika god kall som varm. Foto: Lennart Weibull…
En fenomenal smet som passar lika bra till kroppkakor som till gnocchi. Foto: Lennart Weibull…
De här plättarna lagade jag till Björn Ferry i Tina på Besök. Bakpulvret i pannkakorna gör att de blir lite fluffigare, men självklart är de fortfarande tunna, precis som de ska vara. Foto: Lennart Weibull…
Päror, potäter, knudor, pantoffler eller bara knölar. Mitt liv skulle inte vara sig likt om jag tvingades sluta äta potatis. Pommes Anna är perfekt bjudmat till många. Receptet kommer från kokboken Tinas kök: grunderna, genvägarna och mina bästa recept.…
Alla kan göra egen pasta! Jo, visst krävs det lite armmuskler, men jag brukar köra degen snabbt i matberedaren först och sedan stjälpa ut den på köksbänken för den allra sista knådningen. Foto: Lennart Weibull…
Det här superfräscha fyllda brödet bakas av en helt vanlig bröddeg med citron i. Superbra att ta med på picknick – då har du liksom allt i ett. Nästan ett måste på en buffé och överhuvudtaget på större bjudningar. Foto: Charlie Drevstam…
Till en riktigt god pizza är det viktigt med bra pizzadeg. Jag gillar när pizzabottnen är tunn och inte tjock som en focaccia. Foto: Charlie Drevstam…
Kanske lite överkurs men det är roligt att baka eget tacobröd till fredagsmyset. Brödet blir fluffigt och inte så kompakt som köpebrödet. Var noga med kryddningen av tacosåsen så att du får fram den rätta smaken. Vill du ha mer hetta är det bara att ta i lite mer cayennepeppar. Gör gärna en stor sats, den håller sig i 10–14 dagar i kylen och blir bara bättre om den får…
Vira lite aluminiumfolie runt träasken så rinner osten inte ut i ugnen – ju mognare den är, desto mer rinner den.…
Ta fram sommarens blåbär ur frysen och använd dem till denna läckra juldessert med brie och blåbär.…