Mina gröna

Råkost på kål med mormorsdressing

Råkost på kål med mormorsdressing

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 0,25 savojkål
  • 200 grönkål
  • 1 fänkål
  • 0,5 citron
  • 0,5 tsk havssalt

  • Mormorsdressing:
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 kapsyl ättika 24%
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker

Så här gör du

1

Repa grönkålen, hyvla fänkålen tunt på mandolin, plocka och repa små remsor av savojkålen utan den tjocka mittnerven kommer med och lägg alltsammans på ett stort fat.

2

Salta och pressa över citronsaft, tvätta händerna och massera kålen ett par minuter med händerna så den blir mör och mjuk.

3

Rör samman grädden med ättika, salt och socker tills den tjocknar lätt och blir en krämig dressing.

4

Ringla över dressingen och blanda runt ordentligt så det täcker runt kålen.

5

Lägg upp på ett fat och servera direkt!

Du är kanske också intresserad av