fbpx
Husmanskost/ Mina Gröna/ Tillbehör

Råkost på gulbeta, kålrot och krasse

Servera råkost som en förrätt så är chansen stor att hela familjen får i sig nyttigheterna.

Råkost på gulbeta, kålrot och krasse

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4 portioner innan maten

Ingredienser

  • 2 små skalade gulbetor
  • 0,25 skalad kålrot
  • 1 ask krasse

  • Smaksättning:
  • 2 msk olivolja
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk grov senap
  • Havssalt & svartpeppar

Så här gör du

1

Skiva och strimla rotfrukterna så fint ni kan. Lägg upp i en skål.

2

Lägg i smaksättningen, klippt krasse och 2 nypor havssalt. Massera kålsalladen lätt med händerna så den mjuknar lite.

3

Lägg upp i små skålar och dra ett par varv med svartpepparkvarnen över salladen. Hepp, klart!

Du kanske också gillar