ANNONS
Vardagsfavoriter

Rabarberkompott med chiafrön

Rabarberkompott med chiafrön

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g rabarberstjälkar
  • 4 dl frysta jordgubbar
  • saften från 1 citron
  • 1 dl socker
  • 1-1,5 dl vatten
  • 2 msk chiafrö

Så här gör du

1

Ansa och skölj rabarber. Skär den i mindre bitar.

2

Lägg frukt och jordgubbar i en gryta och tillsätt citronsaft, socker och vatten.

3

Låt koka upp under lock ett par minuter tills frukten är mjuk. Tillsätt chiafrön, rör om och låt kompotten svalna, gärna 1-2 timmar i kyl, innan servering.

4

Servera med mjölk och kardemummaskorpor

Du kanske också gillar