Baka/ Söta saker

Rabarberkaka

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 1 form

Ingredienser

  • 3 - 4 st rabarberstjälkar
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • rivet skal från 1 lime
  • 75 g hyvlat smör
  • 2 - 3 msk pärlsocker till topping

Så här gör du

1

Värm ugnen till 175°.

2

Skala och skiva rabarber i bitar.

3

Smörj en pajform med smör.

4

Vispa ägg och socker vitt och skummigt.

5

Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och vänd ner försiktigt i äggsmeten.

6

Smaksätt smeten med lime och häll upp den i formen. Fördela rabarberskivor ovanpå smeten och hyvla över tunt med smör.

7

Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna innan servering.

Tips!

Servera med en klick slövispad grädde.

Du kanske också gillar