Ingredienser
- 3 - 4 st rabarberstjälkar
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- rivet skal från 1 lime
- 75 g hyvlat smör
- 2 - 3 msk pärlsocker till topping
Så här gör du
Värm ugnen till 175°.
Skala och skiva rabarber i bitar.
Smörj en pajform med smör.
Vispa ägg och socker vitt och skummigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
Smaksätt smeten med lime och häll upp den i formen. Fördela rabarberskivor ovanpå smeten och hyvla över tunt med smör.
Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna innan servering.
Tips!
Servera med en klick slövispad grädde.