Skålla din egen mandel i stället för att köpa färdigskalad. Skillnaden blir som dag och natt!
Foto Lennart Weibull
Skala potatisen och skär den i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök, vitlök och mandel i olivolja i några minuter. Häll i buljong eller vatten och koka tills allt är mjukt. Kör det kokta och crème fraichen med stavmixer direkt ner i kastrullen till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och kanske lite citronsaft. Tärna äpplet fint och blanda med fetaosten. Plocka körveln. Häll upp soppan i djupa skålar. Toppa med feta, äpple och körvel och ringla lite olivolja över. SKÅLLA OCH SKALA MANDEL: Häll ner mandlar i kokande vatten, ta av från värmen och låt dem ligga i 1 minut. Häll bort vattnet och låt mandlarna svalna lite. Ploppa sedan ut dem ur skalet mellan tumme och pekfinger.Potatis- och mandelsoppa
Skriv ut recept
Ingredienser
Så här gör du
Övrigt