fbpx
Fisk & skaldjur/ Soppor

Potatis- och mandelsoppa med lättgravad torsk

Potatis- och mandelsoppa med lättgravad torsk

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g sparrispotatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g skalad mandel
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 dl creme fraiche
  • Saften från 0,5 citron
  • Olivolja till stekning
  • Salt och vitpeppar från kvarn

  • Gravad torsk
  • 400 g torskfile`
  • 0,75 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 knippe dill

Så här gör du

1

Skala och skär potatis ,lök och vitlök i mindre bitar.

2

Koka upp kycklingbuljongen.

3

Fräs potatis, lök, vitlök och mandel i en gryta med olivolja några minuter utan att det tar färg. Häll över buljong och låt koka tills allt är mjukt.

4

Gnid in/massera torsken med socker och saltblandningen och låt stå i en form, eller lägg den i en plastpåse tills soppan kokat klart (ca 30-35 min).

5

Mixa soppan slät med crème fraiche och en twist citronsaft. smaksätt med salt och peppar.

6

Torka av fisken från gravningslagen och skiva upp tunt på en tallrik. Plocka över lite dill och pressa sista citronsaften över fisken om ni har kvar.

7

Servera soppan i skålar vid sidan om och ringla gärna lite god olivolja på toppen!

Du kanske också gillar