Pocherat ägg med sparris och örter
Ingredienser
- 4 ägg
- 500 g sparris
- 50 g parmesan
- 1 dl hackade örter, tex dill, dragon och körvel
- 1 citron
- 1-2 msk olivolja
- salt och svartpeppar från kvarn
Så här gör du
Förväll sparrisen hastigt i 1-2 minuter i lättsaltat vatten, låt den rinna av och lägg upp på ett fat tillsammans med citron i klyftor eller som här skuren till en ”rysk citron” (https://www.tina.se/tips-tricks för att se hur du gör)
POCHERA ÄGG: Knäck ägget i ett glas. Koka upp vatten i en vid kastrull och sänk värmen något när det börjar koka. Det räcker att det sjuder. Vispa runt i vattnet med en visp och häll ner ägget i "cirkusvirveln". Den hjälper ägget att bli snyggt – vitan lägger sig helt enkelt vackert runt gulan. Låt sjuda i 3–4 minuter och ta upp med hålslev för att känna försiktigt på äggulan – den ska kännas mjuk i mitten. Ta upp ägget försiktigt och lägg dem på fatet med sparrisen.
Fördela hackade örter på äggen och pressa över citronsaft.
Avsluta med att hyvla eller riva över parmesan och ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar.