Pasta, Ris & Gryn

Pizzadeg på surdeg

Fixa degen & på med världens enklaste (men godaste) tomatsås.

Pizzadeg på surdeg

1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 2,00
Loading...

Ingredienser

  • 340 g kallt vatten
  • 500 g mjöl, Caputo Tipo 00
  • 15 g salt
  • 30 g surdegskultur (alternativt 1 g jäst)

Så här gör du

1

Blanda alla ingredienser i en degbunke och kör till en smidig deg.

2

Låt vila 3-4 timmar i rumstemperatur. Vik ihop degen 3 gånger under liggtiden, dela och rundriv dem till små bollar (ca 200 g) och lägg dem på plåt.

3

Täck bollarna med plastfilm & låt stå i kyl 1 dygn.

4

Baka ut bottnar direkt från kyl och toppa med valfri fyllning.

Du kanske också gillar