fbpx
Tillbehör

Picklade betor

Picklade betor

1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 2,00
Loading...

Ingredienser

  • 1,5 kg polkabetor eller gulbetor

  • Ättikslag:
  • 500 g socker
  • 3 dl ättika 12%
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt

  • Kryddsättning:
  • 6 st stjärnanis
  • 2 msk dillfrö
  • 3 msk gula senapsfrö
  • 3-4 lagerblad

Så här gör du

1

Koka rödbetorna mjuka och skala dem. Dela i halvor och låt svalna.

2

Blanda samman och koka upp ingredienserna till ättikslagen med kryddorna. Låt svalna lite.

3

Varva betorna i en rengjord glasburk.

4

Slå på lagen så det täcker och sätt på ett lock.

5

Låt betorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn innan du njuter av dem.

Du kanske också gillar