Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Pasta med broccolimash och mynta

En enkel, grön vardagspasta. Lovar att det går supersnabbt att slänga ihop den. För ”al dente” pasta så räkna med att korta ner koktiden cirkas 3 minuter av vad anvisningen på paketet säger.

Pasta med broccolismash och mynta

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 broccolihuvud , skuren i mindre bitar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 0,5 jalapeño eller grön chili
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 3-4 kvistar mynta
  • 400 g pasta
  • Riven pecorino till servering
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Koka upp ca 5 liter vatten med 2 msk salt, lägg i spagettin och koka tills "al dente."

2

Hetta upp en stor stekpanna, sautera broccoli och schalottenlök i lite olivolja på medelhög värme ett par minuter. Stänk över lite av pastavattnet och koka mjukt under lock.

3

Stöt vitlök och chili i en mortel, tillsätt broccolikoket tillsammans med plockad mynta och stöt alltsammans till en grov mash. Smaksätt med lite salt.

4

Lyft upp pastan och låt den landa i stekpannan med broccolimoset och lite av pastavattnet. Hetta upp under omrörning smak av med salt. Servera direkt med riven pecorino och nymalen svartpeppar.

Övrigt

Tips! För ”al dente” pasta så räkna med att korta ner koktiden ca 3 minuter av vad anvisningen på paketet säger. Pastan ska ju oftast svängas runt i den varma såsen innan servering.

Du är kanske också intresserad av