Mina Gröna/ Pasta, Ris & Gryn

Parmigiana di Melanzane

Parmigiana di Melanzane

1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 2,00
Loading...

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 burk tomatsås (425 g)
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl riven parmesan
  • 0,5 kruka basilika
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 225°.

2

Skiva auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor.

3

Salta skivorna lätt och lägg i en skål med lätt press, låt ligga ca 30 minuter så att vätskan dras ur.

4

Bryn/stek aubergineskivorna i omgångar i torr stekpanna tills dom får färg. Tillsätt sen lite olivolja mot slutet för smaken skull.

5

Varva aubergine, tomatsås, basilikablad, mozzarella och lite parmesan i en smord ugnsform.

6

Avsluta med lite sås och toppa med riven parmesan.

7

Grädda klart i ugnen i ugnen i 20 -25 minuter till den känns lite gratinerad på ytan.

8

Den är god att käka direkt med lite bröd, men godast är den dagen efter när smakerna satt sig ordentligt. Supergott i lunchlådan!

Du kanske också gillar