Mina Gröna/ Pasta, Ris & Gryn

Palsternacksrisotto med brysselkål och mascarpone

Risotto hämtad från kokboken Gott käk utan krångel.

Palsternacksrisotto med brysselkål och mascarpone

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 1 palsternacka
  • 10 brysselkål
  • 1,5 liter grönsaksbuljong
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2,5 dl arborioris
  • Olivolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 msk mascarpone.
  • Salt
  • Svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skala och riv 1 palsternacka grovt.

2

Ansa och plocka bladen på 10 brysselkål.

3

Koka upp 1,5 liter grönsaksbuljong i en kastrull.

4

Fräs palsternacksrivet, 1 krossad vitlöksklyfta och 2,5 dl arborioris i 2 msk olivolja och 1 msk smör i en kastrull tills riset blir lite genomskinligt.

5

Tillsätt 1,5 dl vitt vin och låt det koka in. Fortsätt att hälla i varm buljong i omgångar och låt riset koka under omrörning i cirka 18 minuter. Det ska vara ”al dente”, det vill säga ha lite kärna kvar.

6

Vänd ner brysselkålsbladen och 2 msk mascarpone. Smaka av med salt och svartpeppar ur kvarn och ät direkt.

Du kanske också gillar