ANNONS
Jättegott!

Paj med karamelliserad rödlök och rökt lax

Paj med karamelliserad rödlök och rökt lax

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 3 rödlökar
 

  • 2 msk rörsocker

  • 1,5 msk äppelcidervinäger

  • 300 g varmrökt lax
  • 100 g riven Västerbottenost
  • 3 stora ark smördeg
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • Smör och rapsolja till stekning

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 220 grader. 


2

Skala och klyfta löken. Fräs löken gyllenbrun i en stekpanna med smör och rapsolja. Tillsätt socker och vinäger när löken börjar mjukna och låt det hela karamelliseras i pannan.

3

Smaksätt med salt och peppar, fördela över bitar av laxen på löken och strö över osten.

4

Tryck ut degen på fyllningen och nyp till kanterna runt om i stekpannan.

5

Grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter. Degen ska resa sig lite och bli gyllenbrun och frasig.

6

Vänd pajen upp och ner på ett fat och servera ljummen.

Tips!

TIPS! Använd en stekpanna som är cirka 22-24 cm i diameter

Du kanske också gillar