Husmanskost/ Kött

Oxsvanssoppa med pepparrot och persilja

Tar lite tid, men den som väntar på nåt gott…

Oxsvanssoppa med pepparrot och persilja

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 1,5 kg oxsvans, huggen i bitar 
  • 2-3 msk rapsolja
  • smör eller ister till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • Roten av en blekselleri (200 g)
  • 
8-10 svartpepparkorn 
  • 3 lagerblad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 bit riven pepparrot
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Skala och behåll grönsaker och lök i hela bitar.

2

Krydda oxsvansen med salt och peppar runt om. Värm matfettet i en gryta och bryn oxsvansbitarna.

3

Lägg i grönsaker, lök och kryddor i grytan och häll på vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl.

4

Sänk värmen och sjud under lock på svag värme i 3-3,5 timmar eller tills köttet är genomkokt och mört att pilla från benen.

5

Ta upp oxsvansbitarna och låt dem svalna något. Plocka bort köttet från benen.

6

Koka upp buljongen med grönsakerna. Lägg tillbaka köttet i soppan. Smaka av noga och justera kryddningen med salt och peppar. Eller kanske en skvätt japansk soya om ni känner för det.

7

Strö över persilja och riven pepparrot vid servering.

Du kanske också gillar