Ostronmajonnäs med kålrabbi och körvel
Ingredienser
- 2 ostron
- 1,5 dl neutral rapsolja
- 1 äggula
- 1 msk citronsaft
- Salt och vitpeppar
- 1 kålrabbi
- 0,5 dl fina små krutonger av rågbröd eller kavring
- 1 knippe körvel
- Svartpeppar och havssalt
- Olivolja till smaksättning
Så här gör du
Öppna 2 ostron och häll av saften i en liten djuptallrik.
Lägg ner ostron, äggula, en nypa salt och citronsaft i en mixerbehållare. Fyll på med rapsoljan och sätt ner mixerstaven försiktigt. Starta och mixa tills majonnäsen går ihop och blir tjock.
Smaksätt såsen med vitpeppar och kolla sältan i såsen.
Skal och strimla kålrabbin tunt. Vänd runt kålrabbi med ostronsaften, olivolja och smaksätt med körvel och svartpeppar.
Lägg upp en liten klick majonnäs i skalen eller i små skålar och toppa med kålrabbi och krutonger.
Ät allt i en tugga som en starter tillsammans med lite gott bubbel i glasen.