Fisk & skaldjur/ Jul & Vinter

Ostronmajonnäs med kålrabbi och körvel

Ostronmajonnäs med kålrabbi och körvel

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...

Ingredienser

  • 2 ostron
  • 1,5 dl neutral rapsolja
  • 1 äggula
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och vitpeppar
  • 1 kålrabbi
  • 0,5 dl fina små krutonger av rågbröd eller kavring
  • 1 knippe körvel
  • Svartpeppar och havssalt
  • Olivolja till smaksättning

Så här gör du

1

Öppna 2 ostron och häll av saften i en liten djuptallrik.

2

Lägg ner ostron, äggula, en nypa salt och citronsaft i en mixerbehållare. Fyll på med rapsoljan och sätt ner mixerstaven försiktigt. Starta och mixa tills majonnäsen går ihop och blir tjock.

3

Smaksätt såsen med vitpeppar och kolla sältan i såsen.

4

Skal och strimla kålrabbin tunt. Vänd runt kålrabbi med ostronsaften, olivolja och smaksätt med körvel och svartpeppar.

5

Lägg upp en liten klick majonnäs i skalen eller i små skålar och toppa med kålrabbi och krutonger.

6

Ät allt i en tugga som en starter tillsammans med lite gott bubbel i glasen.

Du kanske också gillar