fbpx
Fågel

Örtstekt kycklingbröst

Supergott med en risotto till. T.ex. en risotto på höstsvamp, mascarpone och vaxbönor.

Örtstekt kycklingbröst

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 hel majskyckling på ben
  • 1 stort knippe färska örter
  • Rivet skal från 0,5 citron
  • Smör och olivolja till stekning
  • 1 halverad vitlök med skal till stekning
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 grillpinne

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 175°.

2

Skär ut kycklingbröstet från skrovet genom att börja skära ut från undersidan av skrovet så båda filéerna hänger ihop i skinnet.

3

Hacka över örterna grovt.

4

Strö över örter och citronskal på kycklingbrösten och smaksätt med salt och peppar.

5

Fäst ihop kycklingen med en grillpinne så den håller ihop vid stekning.

6

Hetta upp en stekpanna med smör, olivolja och vitlök. Bryn kycklingen ett par minuter per sida och sätt in i ugn.

7

Stek kycklingen till 68-70° innertemperatur. Låt vila ett par minuter innan servering och skär upp i skivor.

Du kanske också gillar