Fågel

Örtstekt kyckling med färskpotatis och pepparrot

Servera med surdegsbröd, hackad dill och riven färsk pepparrot.

Örtstekt kyckling med färskpotatis och pepparrot

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 urbenad hel kyckling
  • Rimlag: 1 liter vatten, 0,5 dl salt, 2 msk socker

  • 2 dl färska örter (jag använde rosmarin, mynta, oregano & salvia)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smält smör
  • 300 g färskpotatis

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 175°.

2

Blanda rimlagen och lägg ner kyckling att rimma i ca 20-25 min.

3

Hacka vitlök och örterna och blanda med smält smör.

4

Lyft upp kycklingen och torka av lätt med papper, gnid in örtblandningen i kycklingen och lägg den i en ugnsform.

5

Sätt på potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

6

Sätt in formen i ugnen och stek kycklingen i ca 30-35 min. Ös med smöret ett par gånger under stektiden.

7

Häll av potatisen och mosa med en gaffel, smaksätt med den goda skyn från kycklingen.

8

Rosta surdegsbrödet och toppa med potatiskross, skivad kyckling samt massor av dill och riven pepparrot på toppen. Käka direkt !

Du kanske också gillar