Jättegott!/ Mina gröna

Öppen paj med pumpa och getost

Öppen paj med pumpa och getost

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 0,5 butternutpumpa (500-600 g)
  • 1 stång stjälkselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja till stekning
  • 2 tsk malen kanel
  • 80 g valnötter
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 150 g chevre
  • 70 g grönkål
  • 1,5 msk citronsaft
  • 4-5 ark filodeg, skurna i 10 cm breda längder
  • 100 g smält smör
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Skala och skär ner pumpan i grova bitar, skiva selleri tunt.

2

Finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna eller sauteuse med pumpa och selleri i ett par matskedar olivolja.

3

Tillsätt kanel, valnötter och buljong. Låt koka upp under lock och småputtra tills pumpan är mjuk.

4

Vänd ner plockad grönkål och smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Smula över getosten ovanpå grönsakerna.

5

Vänd filodegen i smält smör och knyckla ihop till luftiga knyten. Placera dem tätt uppe på grönsaker och getost så det täcker hela formen. Strö havssalt på toppen.

6

Baka av på 180 grader i ca 15-20 minuter tills degen har fått fin färg och är krispig.

7

Servera direkt ur stekpannan på bordet!