En krämig one pot wonder med blomkål, lax, räkor och parmesan.
Ingredienser
- 0,25 blomkålshuvud
- 1 bit purjolök , ca 100 g
- 0,5 msk smör och neutral rapsolja till stekning
- 200 g spaghetti
- 6 dl vatten
- 250 g lax skuren i stora tärningar
- 50 g skalade räkor
- 2 msk creme fraiché
- 2-3 msk riven parmesan
- Salt och svartpeppar från kvarn
Så här gör du
Ansa och riv blomkålen grovt, strimla purjolöken tunt.
Fräs blomkål och purjo i smör och rapsolja.
Slå på vattnet och lägg i pastan. Koka i ca 7-8 minuter.
Tillsätt creme fraiché och låt koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar
Lägg i laxen och lägg på ett lock. Låt stå 1-2 minuter.
Lyft på locket och lägg på räkorna och strö över parmesan. Servera direkt ur pannan!