Kött

Nattbakad Porchetta

Kör i ugnen över natten ca 10-12 timmar. Griljera och värm porchettans svålsida på 250° strax innan servering.

Nattbakad Porchetta

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 1 fläsksida på ca 2 kg
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • 5 dl hackade färska örter
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • Rivet skal och pressad juice från 1 citron

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 75°.

2

Ta fram fläsksidan och snitta svålen med en vass kniv. Skär sedan ett vertikalt snitt längs med sidan utan att skära igenom helt.

3

Fläk sedan ut fläsksidan så att den blir dubbelt så stor (nästan som en bok). Salta och peppra köttet ordentligt och strö över paprikapulver.

4

Fördela vitlök, citron och örter på köttet och massera in litegrand.

5

Rulla ihop fläsksidan så svålen lägger sig mot utsidan och bind upp med steksnöre.

6

Lägg rullen i en ugnsform och häll på en bottenskyla (så mycket att bottnen precis täcks) med varmt vatten. Sätt in i ugnen över natten ca 10-12 timmar. Låt svalna.

7

Griljera och värm porchettans svålsida på 250° innan servering (cirka 8-10 minuter). Håll bara koll så att den inte bränns.

Du kanske också gillar