Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Mozzarella med fläskkotlett och tomatsallad

Mozzarella med fläskkotlett och tomatsallad

Skriv ut recept
Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter med ben
  • 1 mozzarella eller burrata
  • 300 g små tomater
  • 1 msk kapris + lite lag
  • 1 knippe persilja (20 gr)
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • olivolja

Så här gör du

1

Temperera köttet och mozzarellan i rumstemperatur.

2

Hetta upp en stekpanna med olivolja på spisen. Salta och peppra kotletterna.

3

Stek kotletterna ett par minuter på varje sida på hög värme.

4

Skiva tomaterna och hacka persiljan grovt. Lägg allt i en skål och smaksätt med kapris, lite av kaprislagen, olivolja och svartpeppar.

5

Tillsätt lite av lagen från mozzarellan i stekpannan och låt det koka in, avsluta med att ringla över lite extra olivolja.

6

Lägg upp mozzarellan hel på ett fat med tomatsalladen och köttet. Ringla över stekskyn och servera.