Minska matsvinnet och gör en moussaka på saker du har över i kylen eller sånt du kan köpa med kort datum i din butik.
Moussaka med salami
Ingredienser
- 1 aubergin
- 1 zucchini
- 2 stora kokta potatisar ca 300 g
- 3 stora kvisttomater
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 2 pkt skivad salami à 80 g
- 25 gr smör till formen
- 150 g fetaost
- 100 g riven ost
- salt och svartpeppar från kvarn
- Bechamelsås:
- 2 msk smör
- 2,5 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0,5 tsk salt och vitpeppar från kvarn
Så här gör du
BECHAMELSÅS: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget. Koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
MOUSSAKA: Sätt ugnen till 200 grader
Skär aubergine och zucchini i centimetertjocka skivor. Lägg upp på ett fat och strö på lite salt och låt ligga att dra 10 minuter.
Skölj sedan av grönsakerna lätt med vatten och torka dem med papper. Skiva övriga ingredienser i samma tjocklek. Skiva lök och vitlök tunt. Riv osten.
Smörj en ugnsform med lite smör och varva ingredienserna i formen. Avsluta med tomatskivor på toppen och strö över ost.
Häll på såsen på toppen och baka av i ugnen i ca 40-45 minuter. Servera gärna med en grönsallad!