fbpx
Tillbehör

Mostarda

Ät mostarda till köttbullarna, ta på leverpastejmackan eller servera som tillbehör till den ångade fisken. Den passar in överallt. Väljer man bort löken kan man spara mostardan i en burk i kylen minst 2 veckor.

Mostarda på äpple

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 1 burk

Ingredienser

  • 6-7 röda äpple, urkärnade och delade i större bitar
  • Saften från 0,5 citron
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk grov skånsk senap
  • 0,5 finhackad schalottenlök (kan tas bort om man vill spara den längre i kylen)
  • Salt och vitpeppar till smaksättning

Så här gör du

1

Lägg äpplebitarna i en tjockbottnad kastrull.

2

Tillsätt socker, vatten och citronsaft och låt koka mjuka under lock i ca 10 minuter.

3

Mixa äpplena grovt med en stavmixer och smaksätt med senap, hackad schalottenlök salt och peppar från kvarn. Låt svalna innan servering.

Tips!

Väljer man bort löken kan man spara Mostardan i en burk i kylen minst 2 veckor.

Du kanske också gillar