ANNONS
Vegetariskt

Mostarda på äpple

Ät mostarda till köttbullarna, ta på leverpastejmackan eller servera som tillbehör till den ångade fisken. Den passar in överallt.

Mostarda på äpple

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 6 medelstora äpple, skalade och skurna i bitar
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • saft och rivet skal från 0,5 citron
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl tärnade torkade aprikoser
  • 1,5 msk hela gula senapsfrö
  • 1 msk riven Ingefära
  • 2 lagerblad
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk Colemans senapspulver

Så här gör du

1

Koka upp sockret, citronsaft och vatten.

2

Tillsätt lök, äpplen, lagerblad, citronskal, aprikoser och senapsfrön.

3

Koka allt i cirka 5-8 min eller tills äppelbitarna blir genomskinliga och mjuka.

4

Smaksätt med vinäger, senapspulver samt salt och peppar. Rör om väl.

5

Låt allt svalna och häll upp i glasburkar med täta lock.

Du kanske också gillar