Ät mostarda till köttbullarna, ta på leverpastejmackan eller servera som tillbehör till den ångade fisken. Den passar in överallt.
Mostarda på äpple
Ingredienser
- 6 medelstora äpple, skalade och skurna i bitar
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- saft och rivet skal från 0,5 citron
- 2 Schalottenlökar, finhackade
- 1 dl tärnade torkade aprikoser
- 1,5 msk hela gula senapsfrö
- 1 msk riven Ingefära
- 2 lagerblad
- salt och vitpeppar från kvarn
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk Colemans senapspulver
Så här gör du
Koka upp sockret, citronsaft och vatten.
Tillsätt lök, äpplen, lagerblad, citronskal, aprikoser och senapsfrön.
Koka allt i cirka 5-8 min eller tills äppelbitarna blir genomskinliga och mjuka.
Smaksätt med vinäger, senapspulver samt salt och peppar. Rör om väl.
Låt allt svalna och häll upp i glasburkar med täta lock.