ANNONS
Vegetariskt

Morötter inkokta med fläderbär

Använd de höstmogna fläderbären för att smaksätta blomkål, morötter eller vad ni vill. Perfekt till en höstig söndagsstek eller grillad fisk.

Morötter inkokta med fläderbär

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 8-10 små morötter (gärna olika form och färg)
  • 4 klasar höstmogna blålila fläderbär
  • 0,5 vitlök
  • 2 breda strimlor citronskal (använd en potatisskalare)
  • 20 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 3 tsk gräsig olivolja

Så här gör du

1

Skala och lägg morötterna i en kastrull med en halv vitlök, häll på vatten så det knappt täcker och tillsätt, fläderbärklasar, citronskal, smör, salt och pepparkorn.

2

Koka upp alltsammans under lock och låt småsjuda tills morötterna är lagom mjuka.

3

Lyft upp morötterna på ett fat, tillsätt honung och citronsaft i lagen och koka ner den till en sirapsaktig konsistens.

4

Dela morötterna och skeda över den goda såsen. Avsluta med att ringla över en god olivolja.

Du kanske också gillar