Mina Gröna/ Tillbehör

Morötter inkokta med fläderbär

Använd de höstmogna fläderbären för att smaksätta blomkål, morötter eller vad ni vill. Perfekt till en höstig söndagsstek eller grillad fisk.

Morötter inkokta med fläderbär

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 8-10 små morötter (gärna olika form och färg)
  • 4 klasar höstmogna blålila fläderbär
  • 0,5 vitlök
  • 2 breda strimlor citronskal (använd en potatisskalare)
  • 20 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 3 tsk gräsig olivolja

Så här gör du

1

Skala och lägg morötterna i en kastrull med en halv vitlök, häll på vatten så det knappt täcker och tillsätt, fläderbärklasar, citronskal, smör, salt och pepparkorn.

2

Koka upp alltsammans under lock och låt småsjuda tills morötterna är lagom mjuka.

3

Lyft upp morötterna på ett fat, tillsätt honung och citronsaft i lagen och koka ner den till en sirapsaktig konsistens.

4

Dela morötterna och skeda över den goda såsen. Avsluta med att ringla över en god olivolja.

Du kanske också gillar