Vardagsfavoriter

Miso Ramen med shitakesvamp och ingefära

Miso Ramen med shitakesvamp och ingefära

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • BULJONG :
  • 1 liter vatten
  • 5 msk vit misopasta
  • 1 röd chili ,skivad
  • 0,5 stång citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 30 gr torkad blandsvamp
  • 1 lime ( juice och finrivet skal)

  • TOPPING:
  • 4 port kokta ramen nudlar
  • 100 gr savojkål, strimlad
  • 3 dl shitakesvamp, skivad
  • 1-2 salladslökar , skivade
  • 1 knippe färsk koriander
  • Juice från 0,5 lime
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 ägg

Så här gör du

1

Koka upp vatten med miso, tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka 7-8 minuter på svag värme.

2

Blanda nudlar och grönsaker på ett fat och smaksätt med sesamolja och lime.

3

Knäck upp äggen i små koppar, häll ner äggen försiktigt var för sig och pochera i buljongen i cirka 4-5 minuter.

4

Fördela marinerade nudlar och grönsaker i djupa tallrikar och toppa med pocherade ägget. Skeda över den heta buljongen.

5

Servera direkt med extra tamarisoya och sesamolja på bordet om man vill.

Du är kanske också intresserad av