Fisk & skaldjur

Mellomacka 2.0

En riktigt maffig & generös räkmacka som sitter som en smäck till den spännande mellon.

Mellomacka 2.0

1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 2,00
Loading...

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd
  • Smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 stora skedar majonnäs (Jag använde min egen rostade vitlöksmajo ☺ )
  • 4 ägg kokta ägg
  • 400 g skalade räkor (det ska vara rejält med räkor)
  • Salt och svartpeppar

  • Pickles:
  • 1 gurka
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 ask kryddkrasse

Så här gör du

1

Koka upp vatten, socker, ättika och salt till pickles så att sockret smälter, låt svalna.

2

Skala och tärna ner gurka och selleri och häll över lagen. Klipp i krasse och låt det ligga att dra i ca 10-15 minuter.

3

Stek brödskivorna ett par minuter på var sida i smör. Gnid ytan på brödet med en vitlöksklyfta .

4

Bred på rejält med majo på brödet. Lägg på ett ägg och krossa det med en gaffel, salta och peppra.

5

Skeda över pickles och toppa meden stor näve räkor och lite extra pickles på toppen.

Du kanske också gillar