fbpx

Mat-Tina

I mitt kök är det bullrigt, högt i tak och långt ifrån perfekt. Precis som det ska vara när man lagar mat. Här visar jag hur du lagar jättegod mat utan krångel, ger dig inspiration och delar med mig av fiffiga tips.

Med min mat vill jag ge dig ett större självförtroende i köket. Jag vill helt enkelt hjälpa dig att utmana konventioner, och att strunta i allt som anses vara rätt eller fel.

Hitta din egen väg. Och ha jäkligt skoj! Strunta i alla trubbiga regler och inrutade mönster som tar bort det roliga i matlagningen. Nu ska vi testa gränser, ha kul – och laga jättegod mat tillsammans.

Jättegott – och märkvärdigt enkelt

I dag hyr jag in mig i en vacker artonhundratalsvilla mitt i Ramlösaparken i Helsingborg. Det är här jag växte upp, och idag är det här jag skapar många av mina recept. Det roliga med det här köket är att det är allt annat än flådigt eller perfekt. Här finns varken induktionshäll, stora rostfria köksmaskiner eller ens diskmaskin. Här står en gammal elspis och en trött degblandare. Det är ett helt vanligt kök, precis som de allra flesta helt vanliga, trånga och ibland skruttiga kök i detta land. Och det är ju trots allt hela poängen!

Back to basic

Det var alltså här allt började för mig. I Ramlösaparken har jag sprungit som barn, kissat på mig, varit tandlös, blivit kär och gjort slut med killar. I parkens Wärdshus hade mina föräldrar sin restaurang. Eftersom de jobbade jämt var jag och min bror ständigt hemma hos farmor och farfar. De bodde nämligen precis intill Ramlösa Wärdshuset – tack och lov! För det var hos dem vi fick äta lingon med mjölk, och helt underbar vanlig mat. Visst var pappas mat god, men det var finessmat. Den vanliga maten, som grönkålssoppa och ”äggakaga”, den stod farmor för. Men visst hände det att vi smög in på Wärdshuset och glufsade i oss glassufflé då och då. Det kan man ju inte säga nej till.

Som vuxen har jag insett vilken fantastisk bas det är jag står på. Jag har växt upp med farmors rediga mat och pappas restaurangmat. Jag har jobbat på restauranger som kunnat sin sak, och därigenom fått en stabil grund av kunskap och klokhet. En grund som jag idag står tryggt på.

Min kunskap och breda erfarenhet vill jag använda till att inspirera dig. Det är ju faktiskt ett serviceyrke jag har. Nu hoppas jag att du letar rätt på ett recept som du är riktigt sugen på, så hjälps vi åt att skapa ren och skär matglädje!

 • Knut Aaeng
  19 december, 2016 at 22:11

  Hei Tina !
  I tillegg til å være en fantastisk kokk så er du også sjarmerende så det holder
  Har ett spørsmål til deg Jeg og fruen er med i en gourmetklub som har eksistert i snart 17 år, slå den du Vi er 4 par og møtes 4 ganger i året og har ansvaret hver vår gang. Minst 3 retter serveres serveres sammen med en god vin til hvert måltid hvilket betyr at vi har blitt server ca. 60 forskjellige for-og hovedretter samt desserer. Da kommer jeg til poengetTar du på deg oppdrag som å møte denne gjengen og hva vil det eventuelt koste. Vi som er verter i månedsskifte juli / august kunne ha tenkt
  å ha dette som en kjempeoverraskelse til våre gjester. Sted Alvdal i Nord Østerdalen , ca. 1 time sør for Røros. Evig optimist og trenger kun ett svar Mvh…..

  • Tina
   21 december, 2016 at 09:49

   Hej Knut,
   Tack för ditt meddelande. Jag måste dock be dig kontakta mig via formuläret som du hittar på http://www.tina.se/kontakt.

   Kram Tina

 • Louise
  6 februari, 2017 at 19:46

  Hej finaste finaste Tina<3
  Jag är 14år och jag verkligen älskar dig<33
  Alla dina recept är MAGISKA!!!
  Och du är så himla fin, verkar så himla snäll och alldeles underbar<333
  Och så verkar du så lätt att prata med, jag själv håller allt inom mig just nu:(
  Du verkar ha ett jätte bra självförtroende vilket jag absolut inte inte. Vad det än gäller- hur ja ser ut, när ja lagar mat. Nästan inte på nått</3 har du några tips??
  Loveyou<333 finaste TINA

  • Tina
   10 mars, 2017 at 14:01

   Hej Louise. Tack för dina fina ord. 🙂

   • Louise
    10 mars, 2017 at 15:58

    Åhh finaste Tina<33
    Du gör mig verkligen glad, och jag hoppas på att få träffa dig<33
    Tina du är en super bra förebild