fbpx
Kött

Lunchmacka med köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg

Jordens godaste lunchmacka med gårdagens köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg.

Lunchmacka med köttfärslimpa, ölbräserad lök och stekt ägg

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 skivor gott surdegsbröd
  • 4 skivor köttfärslimpa
  • 4 ägg

  • Ölbräserad lök:
  • 3 gula lökar
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk japansk soya
  • Ca 2 dl öl (jag använde ljus lager)

Så här gör du

1

Skala och skär löken i tunna klyftor.

2

Bryn löken gyllene i en stekpanna med rapsolja.

3

Tillsätt en nypa socker och salt och låt sockret karamelliseras runt löken.

4

Tillsätt smör och soya och bryn löken lite till.

5

Slå på öl och låt alltsammans koka in i löken tills den blir mjuk och såsig.

6

Stek på brödet, köttfärslimpan och ägget. Bygg upp mackorna med löken i botten och ägget på toppen. Ät direkt!

Du kanske också gillar