Fisk & skaldjur

Lax med örter, hyvlad zucchini och kålrabbi

Snabblagad och enkel lax toppad med färska snabbmarinerade grönsaker. Perfekt till både jul och påsk.

Lax med örter, hyvlad zucchini och kålrabbi

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

  • 300-400 g pinfärsk laxfilé i hel bit
  • 1 kålrabbi
  • 1/2 zucchini
  • 2 nypor salt
  • lite färskpressad citronsaft
  • 1 rejält knippe ärtskott
  • DRESSING:
  • 5 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad citrinsaft
  • 1 msk japansk tamarisoja
  • nymald svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut skivorna på en stor skärbräda (eller på en saltsten om du har en sådan).

2

Skala och skiva kålrabbi och zucchini tunt med mandolin. Lägg upp i en skål, strö över ett par nypor salt och pressa över lite citronsaft. Blanda runt och låt kålrabbin och zucchinin marinera i 5–10 minuter tills de är mjuka.

3

Varva lax och grönsaker på skärbrädan eller stenen.

4

Blanda alla ingredienser till dressingen och smaksätt med svartpeppar.

Du kanske också gillar