ANNONS
ANNONS
Vardagsfavoriter/ Vegetariskt

Lättstuvad färsk sommarkål med kummin

Lättstuvad sommarkål, precis så som min pappa brukade göra den.

Lättstuvad färsk sommarkål med kummin

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 litet huvud sommarvitkål
  • 1-2 msk smör
  • 1 msk kumminfrö
  • 70 g lagrad ost
  • Ca 3 dl Mjölk
  • 1 msk Vetemjöl
  • 1 knippe hackad persilja till servering

Så här gör du

1

Skär ner kålen i grova bitar, fräs den med smör i en gryta tills den mjuknar lite.

2

Mortla 1 msk kumminfrö och tillsätt i kålen. Salta och peppra. Riv osten.

3

Pudra över vetemjöl på kålen och blanda runt , lägg i osten och slå på mjölken.

4

Låt koka upp och puttra snabbt ett par minuter tills såsen limmar på kålen.

5

Vänd ner persiljan, rör om och lägg upp i skål, servera!

ANNONS

Du är kanske också intresserad av