ANNONS
ANNONS
Vegetariskt

Lasagne ”Pronto ”med broccoli och mozzarella

Servera lasagnen direkt från ugnen, fast den är nästan godast dagen efter när man värmer på den.

Lasagne med broccoli och mozzarella

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater i halvor

  • 1 kruka basilika
  • 1 burk färdig tomatsås 390 g
  • 200 g färska lasagneplattor

  • 1 mozzarella à ca 125 g, riven i mindre bitar
  • olivolja till servering

  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • OSTSÅS:
  • 3 dl crème fraiche

  • 200 g mascarpone
  • 1,5 dl riven parmesan, ca 35 g
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skölj broccolin och plocka ner i små buketter, skal och skiva rödlöken tunt.

3

Halvera tomaterna och hacka över basilikan grovt.

4

Blanda crème fraiche, mascarpone och parmesan till ostsåsen. Smaksätt med salt och peppar.

5

Fördela några skedar tomatsås i botten på en ugnsform – den ska knappt täcka botten. Klicka ut lite av ostsås ovanpå.

6

Lägg ut ett lager pastaplattor och broccoli i buketter med skivad rödlök och hackad basilika ovanpå.

7

Fortsätt sedan att varva ingredienserna i formen, avsluta med lasagneplattor och ostsås. Fördela lite av tomaterna och mozzarella överst och ringla över lite olivolja.

8

Grädda i ugnen i 35–40 minuter.


ANNONS

Du är kanske också intresserad av