ANNONS
ANNONS
Vegetariskt

Landgång med honungsrostade morötter och brie

Receptet är hämtat från min nya kokbok, Gott käk utan krångel.

BESTÄLL BOKEN

Landgång med honungsrostade morötter och brie

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 8-10 knippmorötter
  • 1,5 msk olivolja.
  • 2-3 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1–2 stora salladsblad
  • 200 g Brie de Meaux

Så här gör du

1

Värm ugnen till 160 grader, varmluft.

2

Skrubba 8-10 knippmorötter, lägg dem på en plåt, salta, peppra och ringla över 1,5 msk olivolja.

3

Ugnsrosta i cirka 20 minuter –morötterna ska ha en liten kärna kvar. Ta ut, klicka över 2-3 msk honung och 1 msk vitvinsvinäger och rosta i 5 minuter till.

4

Stek 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring i 2 msk smör och 2 msk rapsolja i en panna.

5

Lägg brödet på tallrik och toppa med 1–2 stora salladsblad och varma morötter på varje tallrik.

6

Bryt 200 g Brie de Meaux i bitar och fördela på de varma morötterna.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av