ANNONS
Vegetariskt

Landgång med honungsrostade morötter och brie

Receptet är hämtat från min nya kokbok, Gott käk utan krångel.

BESTÄLL BOKEN

Landgång med honungsrostade morötter och brie

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 8-10 knippmorötter
  • 1,5 msk olivolja.
  • 2-3 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1–2 stora salladsblad
  • 200 g Brie de Meaux

Så här gör du

1

Värm ugnen till 160 grader, varmluft.

2

Skrubba 8-10 knippmorötter, lägg dem på en plåt, salta, peppra och ringla över 1,5 msk olivolja.

3

Ugnsrosta i cirka 20 minuter –morötterna ska ha en liten kärna kvar. Ta ut, klicka över 2-3 msk honung och 1 msk vitvinsvinäger och rosta i 5 minuter till.

4

Stek 4 skivor mörkt rågbröd eller kavring i 2 msk smör och 2 msk rapsolja i en panna.

5

Lägg brödet på tallrik och toppa med 1–2 stora salladsblad och varma morötter på varje tallrik.

6

Bryt 200 g Brie de Meaux i bitar och fördela på de varma morötterna.

Du kanske också gillar