Fisk & skaldjur

Kryddig marockansk fiskgryta

Kryddig marockansk fiskgryta

1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 2,00
Loading...

Ingredienser

  • 450 g havskattfilé
  • 300 g oskalade räkor
  • 2 st bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja och smör till stekning
  • 0,75 msk malen kanel
  • 2 msk hel spiskummin
  • 1 tsk krossade kardemummakärnor
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 0,75 dl gula russin
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl vatten
  • 2 burkar hela tomater
  • 0,5 tsk salt
  • Gott surdegsbröd, finskuren vårlök, lime och färsk koriander till servering

Så här gör du

1

Skala räkorna, skala lök och hacka lök och vitlök.

2

Kärna ur paprika och skär i grova tärningar.

3

Fräs på lök och vitlök i rejält med olivolja tills löken blivit lite lätt brynt. Tillsätt 1 msk smör, kryddorna och salt. Låt fräsa 2-3 minuter så att kryddorna släpper sina aromer.

4

Lägg i russin och paprika. Fräs ett par minuter till och slå på 0,5 dl vatten samt tomaterna (mosa dem med en gaffel).

5

Låt grytan koka upp och sjuda i 5-6 minuter. Skär under tiden fisken i grova kuber och lägg ner i grytan. Låt det hela koka ihop ett par minuter tills fisken känns klar och blivit fast i konsistensen.

6

Servering: Riv några bitar bröd i varje tallrik och lägg på räkor, skeda över fiskgrytan och toppa med vårlök, pressad lime och korianderblad.

Du kanske också gillar