Fisk & skaldjur/ Jul & Vinter

Kryddig Gravlax

Låt laxen stå i kylen minst 2-3 dygn och gulla med den varje dag. Vänd och massera. 🙂

Kryddig Gravlax

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...

Ingredienser

  • 1,5 kg laxfilé med skinn
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl salt
  • Rivet skal från 1 citron

Så här gör du

1

Stöt alla kryddor i en mortel.

2

Blanda kryddorna med socker och salt.

3

Gnid in laxen med kryddblandningen och rivet citronskal.

4

Ställ laxen i kylskåpet 2-3 dygn täckt med plastfolie, gärna under lite press.

5

Skär upp laxen i tunna skivor vid servering och ringla lite av kryddlagen på laxen.

Du kanske också gillar