fbpx
Kött

Krossade morötter med citron, parmesan och stekt färskkorv

Krossade morötter med citron, parmesan och stekt färskkorv

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 morötter i slantar
  • 1 gul lök, skivad
  • Smör och rapsolja till stekning
  • 1 dl vatten
  • 4 av dina godaste färskkorvar (jag använde dansk medisterkorv)
  • 1 dl rostade solroskärnor eller pumpakärnor
  • 1 duska bladpersilja
  • 0,5 citron och riven parmesan till topping
  • Havssalt och svartpeppar
  • Grov skånsk senap till servering

Så här gör du

1

Fräs på morötter och lök i en djup stekpanna med smör och matolja. Slå på en skvätt vatten, en tuss salt och peppar och låt koka knappt mjuka under lock (tar ca 7- 8 min).

2

Låt korvarna mysa i en annan stekpanna med smör tills morötterna är klara.

3

Känn på moroten att den är lagom mjuk och lyft upp morötter och lök på ett serveringsfat. Krossa alltsammans grovt med en stöt eller gaffel.

4

Hacka över persilja, pressa över citron och riven parmesan. Toppa med solroskärnor.

5

Servera morötterna varma med korven och en kladd senap.

Du kanske också gillar