Servera med mos, lingon och pressgurka. Supergott!
Köttfärslimpa med bacon och plommon
Ingredienser
- 500-600 g blandfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 1 skiva mjukt vitt bröd
- 1,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 pkt bacon (280 g)
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk worcestershiresås
- 1 tsk salt
- Svartpeppar från kvarn
- 200 g katrinplommon
Så här gör du
Sätt ugnen på 180°.
Vispa upp ägg och mjölk i en skål och smula ner brödet så det blötläggs i smeten.
Tillsätt blandfärs och hackad lök och blanda runt. Smaksätt färsen med senap, worcestershire, salt och peppar. Skär plommon i mindre bitar och vänd ner i färsen.
Forma till en ”limpa” i en ugnsform och linda in den tajt med bacon så det täcker.
Stek köttfärslimpan i ugnen i ca 35-40 minuter.
Tips!
Servera med mos, lingon och pressgurka. Supergott!