fbpx
Husmanskost/ Kött

Köttfärslimpa med bacon och plommon

Servera med mos, lingon och pressgurka. Supergott!

Köttfärslimpa med bacon och plommon

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500-600 g blandfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 skiva mjukt vitt bröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 pkt bacon (280 g)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 200 g katrinplommon

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 180°.

2

Vispa upp ägg och mjölk i en skål och smula ner brödet så det blötläggs i smeten.

3

Tillsätt blandfärs och hackad lök och blanda runt. Smaksätt färsen med senap, worcestershire, salt och peppar. Skär plommon i mindre bitar och vänd ner i färsen.

4

Forma till en ”limpa” i en ugnsform och linda in den tajt med bacon så det täcker.

5

Stek köttfärslimpan i ugnen i ca 35-40 minuter.

Tips!

Servera med mos, lingon och pressgurka. Supergott!

Du kanske också gillar