Receptet på grundfärsen hittar du här.
Köttbullar med fetaost och oregano
Ingredienser
- 1 sats grundfärs till köttbullar
- 75 g fetaost
- 1 msk torkad oregano
- Rivet skal från 0,5 citron
- 2 msk smör och rapsolja till stekning
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 dl gröna soyabönor
- 1 dl kalvbuljong
- 1 msk tamarisoya
- 1 dl plockade myntablad
Så här gör du
Smaksätt grundfärsen med fetaost, oregano och citronskal. Rör till en jämn smet.
Fukta händerna och forma färsen till köttbullar. Stek dem i smör och olja i en panna tills de blir gyllenbruna.
Tillsätt soyabönor, skivad vitlök, buljong och soya. Skaka järnet så att bullarna blir runda och stekta runt om.
Låt vätskan koka in tills den bildar en lätt sky i stekpannan.
Smaka av och strö över plockade myntablad.