ANNONS
ANNONS
Vegetariskt

Kokt blomkål med béchamelsås, anjovis och dill

Kokt blomkål med béchamelsås, anjovis och dill

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 4-5 anjovisfileèr
  • 1 knippe finhackad dill
  • SÅS:
  • 0,5 finhackad schalottenlök
  • smör till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Ta bort blasten på blomkålen och skär bort en del av rotstocken. Koka blomkålen i saltat vatten tills den är mjuk.

2

Fräs löken till béchamelsåsen i smör i en kastrull, strö över mjölet. Späd med grädde och mjölk och låt såsen koka sakta under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra.

3

Lägg upp blomkålen på ett fat och häll över såsen. Garnera med hackad dill. Servera blomkålen som en egen grön rätt.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av