fbpx
Fisk & skaldjur/ Jul & Vinter

Kaviarströmming à la Kerstin

Ett härligt recept hämtat direkt från Ramlösa Wärdshus.

Kaviarströmming à la Kerstin

1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 1,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 15 strömmingsfiléer (ca 600 g)
  • salt
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kaviar
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad dill

Så här gör du

1

Värm ugnen till 180°.

2

Smörj en ugnsfast form. Klipp eller dra av ryggfenan på strömmingen.

3

Salta och rulla ihop filéerna med köttsidan inåt och lägg dem tätt i formen.

4

Rör ut majonnäsen med mjölk och kaviar. Blanda i löken och hälften av dillen.

5

Häll blandningen över strömmingen, strö över resten av dillen och baka i ugnen i 20–30 minuter.

Du kanske också gillar