Kött

Kantarelltoppade kalvfärsbiffar

Ett recept som du måste göra! Både ögat och gommen kommer att le när de blir serverade. Servera gärna en gräddmarinerad sallad till.

Foto: Charlie Drevstam

Kantarelltoppade kalvfärsbiffar

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 skiva vitt bröd utan kanter
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • smör och rapsolja till stekning
  • KANTARELLTOPPING:
  • 1 liter kantareller (ca 350 g)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 skalade vitlöksklyftor i skivor
  • smör till stekning
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 äggula
  • 2 dl riven parmesanost

Så här gör du

1

Värm ugnen till 225° och grill.

2

Blanda ägg och mjölk i en skål och lägg ner brödet. Låt det ligga i cirka 10 minuter.

3

Blanda löken och färsen med brödblandningen. Salta och peppra.

4

Forma färsen till fyra biffar, bryn dem i smör och olja i cirka 4 minuter på varje sida.

5

Bryn kantarellerna, schalottenlöken och vitlöken i smör. Låt vattnet i svampen dunsta bort och bryn sedan svampen hårt. Salta och peppra.

6

Lägg svampfräset i en skål. Blanda i crème fraiche, äggula och parmesan.

7

Fördela blandningen på biffarna och gratinera i ett par minuter. Servera direkt.

Du kanske också gillar