ANNONS
Jättegott!/ Vardagsfavoriter

Kantarellsoppa

Svamptider och vad är väl godare än en kantarellsoppa. Snabbt enkelt & makalöst gott.

Kantarellsoppa

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 350 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stänger stjälkselleri
  • 2 kvistar krondill
  • 1,5 dl vitt vin
  • 5 dl grädde (Funkar med fryst. Köp när den är billig och lägg i frysen)
  • 6 dl vatten
  • smör till stekning
  • salt och peppar till smaksättning

Så här gör du

1

Skala och hacka lök och vitlök.

2

Borsta av och plocka undan dom fina kantarellerna till stekning och använd ”fulkantareller" till soppkoket.

3

Fräs fulsvampen i smör tillsammans med selleri, löken och vitlök.

4

Häll på vin och låt det koka in 2-3 minuter. Tillsätt grädden, krondill och vatten. låt soppan koka upp.

5

Koka upp och låt småkoka i ca 10-12 minuter.

6

Ta upp krondillen och mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.

7

Stek resten av svampen i het torr panna till en början så att vätskan ångas bort. Avsluta med en klick smör och salt vid servering.

Du kanske också gillar