Svamptider och vad är väl godare än en kantarellsoppa. Snabbt enkelt & makalöst gott.
Kantarellsoppa
Ingredienser
- 350 g kantareller
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stänger stjälkselleri
- 2 kvistar krondill
- 1,5 dl vitt vin
- 5 dl grädde (Funkar med fryst. Köp när den är billig och lägg i frysen)
- 6 dl vatten
- smör till stekning
- salt och peppar till smaksättning
Så här gör du
Skala och hacka lök och vitlök.
Borsta av och plocka undan dom fina kantarellerna till stekning och använd ”fulkantareller" till soppkoket.
Fräs fulsvampen i smör tillsammans med selleri, löken och vitlök.
Häll på vin och låt det koka in 2-3 minuter. Tillsätt grädden, krondill och vatten. låt soppan koka upp.
Koka upp och låt småkoka i ca 10-12 minuter.
Ta upp krondillen och mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
Stek resten av svampen i het torr panna till en början så att vätskan ångas bort. Avsluta med en klick smör och salt vid servering.