Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Jordärtskockssoppa med ruccola och hasselnötter

Jordärtskockssoppa med ruccola och hasselnötter

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g jordärtskockor
  • 200 g palsternacka
  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 3 msk olivolja 

  • 1,25 lit vatten

  • Havssalt & vitpeppar ur kvarn
  • 1 dl hackad ruccola
  • 0,5 dl hackade hasselnötter

Så här gör du

1

Skala och skär skockorna och palsternacka i mindre bitar (om skalet är tunt och ljust räcker det att bara skrubba dem med en rotborste).

2

Skala och skiva lök och vitlök.

3

Fräs skockorna tillsammans med löken och vitlöken i 3 msk olivolja. Häll på vatten. Koka tills grönsakerna blivit mjuka, i ca 15 minuter. 


4

Mixa soppan slät i en kannmixer. Smaksätt med salt och vitpeppar. 


5

Fördela ruccola och hasselnötter i den heta soppan, servera direkt.

Du är kanske också intresserad av