ANNONS
Vardagsfavoriter

Inlagda Västeråsgurkor med gurkmeja

Inlagda Västeråsgurkor, smaksatta med gurkmeja. Förbenat gott till höstgrytorna. 🙂

Inlagda Västeråsgurkor med gurkmeja

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 1 stor burk

Ingredienser

  • 1 kg Västeråsgurka (ca 10-12 st)


  • Dag 1, Saltlag:
  • 2,5 liter vatten
  • 150 g salt


  • Dag 2, Ättikslag:
  • 500 g socker
  • 3 dl ättika 12%
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt


  • Kryddsättning:
  • 2 bitar skalad färsk gurkmeja
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 3 lagerblad
  • 2 kvistar krondill

Så här gör du

1

DAG 1: Rör samman saltlagen i en bunke och dela gurkorna på längden. Lägg dem i lagen och ställ i i kylen över natten.

2

DAG 2: Blanda samman och koka upp ättikslagen, låt svalna lite.

3

Häll av saltlagen på gurkorna och varva gurkan i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen. Slå på den ”varma lagen” och sätt på ett lock.

4

Låt gurkorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn (helst 1 vecka) innan du njuter av den.

Du kanske också gillar