fbpx
Fisk & skaldjur

Inkokt lax

Världens snabbaste grej! Häll den varma lagen över laxen, plasta och låt fisken gå färdig. Enklare kan det knappast bli.

Inkokt lax

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 800 g laxfilé med skinn

  • LAG:
  • 1 liter vatten
  • 0,5 dl ättika 24%
  • 1,5 msk salt
  • 2,5 msk socker
  • 2-3 lagerblad
  • 1 knippe dillstjälkar
  • 1 skivad rödlök
  • 1 skivad sommarlök eller liten purjolök

Så här gör du

1

Portionera laxen i mindre bitar/portioner och lägg i en ugnsfast form.

2

Koka upp inkokningslagen till laxen med lök och kryddor.

3

Häll den varma lagen över laxen så det täcker fisken och täck formen snabbt med plastfolie (gärna 2 lager).

4

Låt stå bredvid spisen i ca 30 minuter och ställ sedan att svalna i kylen i minst 1 timme innan servering.

5

Servera med potatis, gräddfil och hackad gräslök som drysslas över klyftad grönsallad.

Du kanske också gillar