Jättegott!/ Jul & Vinter

Hummer med grönkål och gräddressing

Hummer med grönkål och gräddressing

Skriv ut recept
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 hummer, kokta
  • 3 knippe grönkål
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • Krutonger av surdegsbröd
  • salt
  • olivolja
  • <br<
  • GRÄDDRESSING:
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 kapsyl ättika 24%
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • vitpeppar

Så här gör du

1

Lägg grönkål i en bunke och stänk över lite olivolja och salt. Krama kålen med händerna tills den tappar spänsten.

2

Tillsätt finhackad schalottenlök och plockad persilja.

3

Blanda grädden med ättika, salt, peppar och socker till en krämig dressing.

4

Tillsätt dressing i kålen och blanda runt ordentligt. Skiva upp hummern i snygga bitar.

5

Arrangera grönkålen som en sallad med krutonger och hummer på tallrikar och servera.

Du är kanske också intresserad av