Hummer med grönkål och gräddressing
Ingredienser
- 2 hummer, kokta
- 3 knippe grönkål
- 1 schalottenlök
- 1 knippe bladpersilja
- Krutonger av surdegsbröd
- salt
- olivolja
- <br<
- GRÄDDRESSING:
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 kapsyl ättika 24%
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk socker
- vitpeppar
Så här gör du
Lägg grönkål i en bunke och stänk över lite olivolja och salt. Krama kålen med händerna tills den tappar spänsten.
Tillsätt finhackad schalottenlök och plockad persilja.
Blanda grädden med ättika, salt, peppar och socker till en krämig dressing.
Tillsätt dressing i kålen och blanda runt ordentligt. Skiva upp hummern i snygga bitar.
Arrangera grönkålen som en sallad med krutonger och hummer på tallrikar och servera.