Jättegott!

Hemsaltad Stenbitsrom

Hemsaltad Stenbitsrom

Skriv ut recept

Så här gör du

1

Frigör så mycket av romsäcken du kan för hand och skrapa ner rommen i en stor skål, slå på rikligt med kallt vatten.

2

Vispa runt försiktigt med en ballongvisp så att romsäcken och hinnorna avlägsnas. Hinnorna fastnar på vispen och plockas bort efter hand.

3

Byt vatten ofta och fortsätt att vispa för att rensa bort hinnorna tills alla är borta och vattnet är klart. 4-5 byte av vattnet brukar vara bra måttstock.

4

Ställ den vispade rommen i nätsilen över en bunke och låt rinna av ordentligt.

5

Blanda sedan i 35 gram salt och 10 gram socker per 1 kg rom, rör om och täck över skålen och ställ kallt gärna över natten för att ”gravas”.

6

Smaka av rommen och stänk över lite konjak eller brandy om du vill.

7

Ät och njut på direkten och frys in resten i mindre burkar.

Du är kanske också intresserad av