Mina Gröna/ Tillbehör

Gurksallad med rabarber och dill

Servera gärna med hel rökt makrill som är lite lätt värmd på 150° i ugnen ett par minuter.

Gurksallad med rabarber och dill

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1-2 rabarber
  • 3-4 små Västeråsgurkor
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk hackad dill
  • Olivolja till smaksättning
  • Salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • Rökt makrill och grekisk yoghurt

Så här gör du

1

Skiva ner rabarber och lägg i en kastrull på spisen. Lägg i en hackad schalottenlök.

2

Tillsätt honung, vinäger och en nypa salt. Låt få ett snabbt uppkok under lock och ställ åt sidan.

3

Skiva gurkan tunt på mandolin och vänd ner i rabarberkoket. Smaksätt med lite mer salt & svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Vänd i hackad dill.

4

Lägg upp grekisk yoghurt på ett fat eller skål och fördela ”gurksalladen” ovanpå.

Tips!

Servera med hel rökt makrill som är lite lätt värmd på 150° i ugnen ett par minuter.

Du kanske också gillar